Pagina's

zondag 15 april 2012

Amstel Gold Race 14 april 2012

Vrijdag de 13de is het zover. Met een aantal collega's reizen wij af naar Limburg voor deelname aan de toerversie van de Amstel Gold Race op 14 april. Dit op uitnodiging van Mic (Gerhard Meulman). Wij overnachten in het Van der Valk Hotel Maastricht. Na aankomst maken we ons klaar voor een trainingsrondje in de omgeving. Bij ons eerste kennismaking met het Limburgse land fietsen wij o.a. de Bemelerberg en de Cauberg (tochtje van 28 km). Na terugkomst gaan we snel douchen en drinken een biertje. In en rond het hotel is er de nodige bedrijfigheid. Zo staat de trailer van de Sky ploeg naast het hotel. Leontien zien we druk aan het overleggen in de lobby en 's middags zien we Robert Gesink arriveren. 's Avonds na het eten op tijd naar bed om een beetje uitgerust te zijn voor de volgende dag. Zaterdag om 6:30 op en om 7:00 uur zitten we in de bus. In het gebouw van de Amstel Gold Race Experience is er ontbijt en wordt er een groepsfoto gemaakt. Om iets voor 9 uur vertrekken we. Het is dan droog maar licht bewolkt. Om 10:53 uur passeer ik het eerste registratie punt (48,2 km). Dit is bij de 1ste verzorgingspost. De verzorging tijdens de race is geweldig. De bidons kunnen worden gevuld met Isostar en er is ook eten (krentenbollen, energierepen etc.).
     
Onderweg krijgen we de nodige beklimmingen; Geulhemmerberg, Bemelerberg, Loorberg, Schweiberg, Camerig, Gemmenicherweg, Drielandenpunt (mooi), Kruisberg, Eyserbosweg, Huls, Bergseweg, Fromberg, Keutenberg (lastig 22%), Cauberg (de laatste).

Na het beklimmen van het Drielandenpunt (90 km) houden we even kort pauze. Hierdoor komt het gehele gezelschap weer redelijk bij elkaar. Het wordt dan duidelijk dat er kans op regen bestaat. Omdat ook de bidons leeg zijn wordt besloten snel verder te gaan. Helaas gaat het vlak voor de 2de verzorgingspost regenen (eerst lichte hagel). Dan dus maar de regenjassen aan. Op dat moment komen we ook weer Ernst en Bert tegen die 's ochtends al eerder waren vertrokken. Zij waren echter vertraagd door een lekke band van Ernst. Bij de laatste verzorgingspost worden wederom de bidons gevuld en nog wat te eten gehaald. Daarna wordt vlot de rit weer opgepakt. In het laatste deel fietsen we samen op met Bert, Henk, Louis, Chris en ik. Herman gaat vooruit met enkele anderen van Mic. Pieter was met Jelle eerder vertrokken. Ook in het laatste deel werd nog flink doorgetrapt. Al met al een geweldige rit. Na de finish op de Cauberg gaan we door naar het finishdorp waar we een medaille in ontvangst nemen (flessenopener). Hierna gaan we snel door naar de Amstel Experience voor een pasta maaltijd met een glaasje ........ bier. Amstel 0.0 in mijn geval. Met gevulde maag daarna richting busje. Omkleden, fiesten inladen, bus uit de bagger sleuren en op naar Grunn. Om tien uur was ik thuis (Veendam). Gerhard bedankt voor de geweldige dag!

Starttijd 8:56 uur
Aankomst/finish Cauberg: 16:31 uur