Pagina's

maandag 14 mei 2012

Clinic 12 mei join4energy

Afgelopen zaterdag heb ik deelgenomen aan de laatste clinic van join4energy voor de Mont Ventoux Challenge. Ben Kremer nam de aftrap voor zijn rekening met o.a. een uitleg over de gang van zaken in Frankrijk. Hierna was het woord aan Rob Harmeling. Met een mooi een verhaal over hoe het niet moet 'laat nu het beest maar los' gaf Rob uitleg hoe je het meest effectief kunt trainen. Dat is dus vooral niet door jezelf op te blazen. In de praktijk is dat toch lastiger dan je denkt. Later zullen we dit toch weer in de praktijk gaan brengen.


Na het verhaal van Rob is het tijd om de fietsen te laten keuren. Rob en Erwin lopen de fietsen bij langs en geven hier en daar tips voor aanpassingen of reparaties. Een aantal deelnemers zal nog nieuwe bandjes moeten aanschaffen. Over het algemeen zijn de fietsen echter prima in orde.

Hierna is het tijd om te fietsen. Erwin Nijboer heeft een route uitgezet die ons grotendeels door Duitsland voert. Hierbij komen we twee keer terug bij een klimmetje wat we daarbij drie keer herhalen. Bedoeling is de klim in een gestaag tempo uit te voeren. Dit lukt aardig. In totaal hebben we ongeveer 60 km gefietst. Helaas zijn we onderweg wel overvallen door een hagelbui en stevige regen.