Pagina's

zaterdag 14 juni 2014

Hij is binnen!

De Elfstedentocht. Een iconisch begrip. Al jaren wacht heel Nederland met smart op de schaatstocht. Ieder jaar wordt gelukkig ook steevast de fietseditie verreden en is ook erg populair. Op racefietsen, busbarrels, toerfietsen, tandems, handbikes, vouwfietsen, ligfietsen etc. gaan vele deelnemers van start.

Een week geleden heb ik samen met Martijn nog een aantal cols in de Franse Alpen bedwongen. De beentjes staan dus aardig onder spanning. We starten vroeg, iets voor zes uur krijgen we het startsein voor de 'Acht van Bolsward'. In de auto hebben we nog bezorgd gekeken naar buienradar. De regenbui heeft gelukkig besloten de fietsers met rust te laten. Voor de rest van de dag zijn de vooruitzichten prima. We vertrekken dan ook in shirt en short.

Tegen de wind in gaat het richting Dokkum. Onderweg proberen we het tempo redelijk hoog te houden. Van tijd tot tijd fietsen we met een andere groep mee die we dan bijvoorbeeld door stempelen weer uit het oog verliezen. Het is een mooie tocht met mooi weer. De verzorging onderweg is geweldig. Langs de kan staan regelmatig mensen ons aan te moedigen. De Elfstedentocht is een feest voor publiek en fietsers. Bolsward, Franeker, Dokkum, Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten etc. Na 230 kilometers komen we voor de derde keer aan in Bolsward. We halen ons Elfstedenkruisje op en drinken nog een verdient biertje. Met een gemiddelde van 29 KM/U hebben we de 231,2 kilometer gefietst.