Pagina's

woensdag 11 oktober 2017

Grote rondjes


Dit jaar was ook een beetje het jaar van de 200+ ritjes. Deels in het kader van de voorbereiding op de 3Ballons maar ook omdat het gewoon leuk is. Samen met Martijn en Herman heb ik een rondje IJsselmeer gefietst. In de vroege morgen hebben we afgesproken in Lemmer. Het idee is tegen de klok in het IJsselmeer te ronden. Aldus geschiedde. We verdwalen nog even en komen uit in een natuurgebied. Nadat we de juiste route weer hebben hervonden vervolgen we onze weg en houden het tempo er flink in. Op de Afsluitdijk drinken we koffie met een gevulde koek bij de Texaco waarna we onze weg vervolgen. Nog nooit zoveel vliegen/muggen gezien. Ik denk dat we p.p. redelijk wat van dit insectenvolk hebben ingeslikt (jach!!!). Na de Afsluitdijk fietsen we in West-Friesland samen een tijdje met een local op :). Levert altijd leuke gesprekjes op. In Medemblik eten we een uitsmijter in het zonnetje. Bij Hoorn gaan we richting Lelystad over de Houtribdijk. De wind staat gunstig zodat we snelheid langere tijd tegen of boven de 40 km per uur krijgen. Na de Houtribdijk drinken we nog een bakske koffie met een appelpuntje. Na de Ketelbrug - hoogtemeters (haha) fietsen we de hysterisch saaie polder in met haakse bochten en lange rechte wegen. Bij het naderen van Lemmer raakt onze eigen batterij ook leeg. Op reserves en dankzij het kopwerk van Herman komen we bij onze auto's uit op het parkeerterrein van de Jumbo. De eerste grote ronde van 2017 was daarmee een feit.

Een ander mooi rondje is samen met het groepje Stormvogels. Ik krijg van Laurens een appje 'of ik het ook leuk vind een rondje Groningen te fietsen'. Dit moest letterlijk genomen worden. We starten zaterdagochtend om 4:50 uur vanaf het Museumplein. Ons vaste verzamelpunt. Uiteindelijk fietsen we een route - zoveel mogelijk - langs de grenzen van de provincie Groningen. De route is geladen op diverse Garmins. Onderweg ontstaat er toch de nodige discussie over de te volgen route. Het is niet heel mooi weer en vlak voor Lauwersoog krijgen we een flinke bui over ons heen. Voor de rest van de dag is het weer acceptabel maar niet heel mooi. Bij thuiskomst in Veendam hebben we ruim 300 km op de teller staan.

Naast deze tochtjes ook nog de TKP Tocht van Groningen gefietst vanuit Veendam (200+ km). En nog wel een paar langere ritten.