Pagina's

maandag 2 oktober 2017

Reis en verblijf naar de Vogezen.

Samen met Martijn komen we op 8 juni aan bij een toch meer dan bijzondere B&B. Moulin Begeot van eigenaresse Annelies. In Luxeuil-les-Bains eten we 's avonds nog een pizza. Als altijd met een hoffelijk gastvrije bediening (ne pas).

Het is onze bedoeling om de volgende dag te gaan fietsen maar dat lukt niet direct als gevolg van de regen. Daarom gaan we nogmaals met de auto naar Luxeuil-les-Bains om onze startbescheiden op te halen. In de middag wanneer de regen weg is getrokken pakken we alsnog de fiets voor een klein rondje in de omgeving. Daarbij komen we nogmaals in LlB uit.

Maar eerst even over Moulin Begeot. Dit is een uniek plekje in de Vogezen. Annelies lijkt hier een soort levenslang project te zijn aangegaan om van een oude watermolen een minicamping en B&B te maken. Naast de gasten die ze ontvangt is het ook een paradijs voor dieren. Pauwen, geiten, katten, ezels en meer. We vonden het een bijzondere ervaring. Naast het ontbijt hebben we ook 's avonds een keer gedineerd samen met een gezin dat daar verbleef op de mini-camping. Een pasta maaltijd met geitenkaas (hoe kan het ook anders!).

De 3Ballons is een Granfondo van 210 kilometer met 4.400 hoogtemeters. De route voert de deelnemers over een aantal bekend cols in de Vogezen zoals de Grand Ballon, Ballon de Servance, Markstein, Ballon d'Alsace etc.